Staráme sa o svoje zdravie

27.03.2020 00:42

1. UMÝVAME SI RUKY

Deťom vysvetlíme, že baktérie a vírusy sú všade okolo nás, len ich nevidíme, preto je dôležité poriadne si umývať ruky, aby sa nám nedostali do tela. Vyskúšajte experimenty z videa, deťom sa budú isto páčiť :-)  

 1. Korenie predstavuje baktérie- ak ho umyjeme čistou vodou, nič sa nestane. Ak použijeme mydlo, všetky zázračne ujdú

www.youtube.com/watch?v=s5PI_Cen1sM

 2. Tentoraz baktérie predstavujú trblietky- čohokoľvek sa dotkneme, baktérie všade prenášame, zbavíme sa ich iba vtedy, ak si ruky umyjeme mydlom a vodou a dostatočne dlhý čas

www.youtube.com/watch?v=M_kFRGpq37g

 3. Inštruktážne video pre deti o správnom umývaní rúk: 

www.youtube.com/watch?v=410ccG3yKsY

 

Aby si deti umývali ruky dostatočne dlho, možeme si pritom rozprávať básničky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. NOSÍME RÚŠKA

Úprimne, ani my dospelí sa necítime v rúškach pohodlne, avšak je potrebné deťom vysvetliť, že je to pre našu ochranu a pre ochranu všetkých, s ktorými sa na ulici stretneme. Ak si niekto kýchne alebo zakašle, bacily zostanú na rúšku, ktoré sa potom operie alebo zahodí a nehrozí, že sa vírus napelí práve na náš nos alebo pusu.  A to, že rúško nie je hanba, už všetci vieme ;)

3. SME DOMA 

Čo zrejeme najviac obmedzuje deti aj nás, je to, že musíme byť dlho doma, žiadne výlety, ani kamaráti. Našťastie, je to len na určitý čas, keď sa vírusy vytratia, opäť sa so všetkými stretneme :) Dovtedy sa hráme doma, pomáhame rodičom, skladáme lego, stavebnice, kreslíme, tvoríme, upraceme si izbičku, naučíme sa viazať šnúrky, či správne sa obuť alebo sa hráme doma na dvore.

4. ČO JE TO KORONA ?